Belgische bieren en pralines, Oost-Vlaamse vlaaien en hun Limburgse tegenpool, of zelfs de droge worstjes van die ene slager. Wat maakt ze zo uniek en aantrekkelijk? Wat hebben ze met elkaar gemeen? Waarom worden ze in de eigen streek en soms (ver) daarbuiten erkend en geprezen als streekspecialiteit?
Een traditioneel streekproduct voldoet aan 5 criteria:
Dat laatste criterium onderscheidt streekproducten van andere lokale producten: voor een erkenning door de VLAM moet een product al minstens 25 jaar gemaakt worden met (streek)eigen grondstoffen. Bereiding volgens aloude traditie is dus de maatstaf.
Naast een assortiment van heel wat lekkers uit verschillende streken (met erkenning als Vlaams streekproduct door de VLAM), produceren we eveneens zelf 3 erkende streekproducten.
Meer info vind je hieronder terug:
Maritiem plein 28400 OostendeBelgiëBE 0672.377.769
Tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn wij 7 op 7 open. Vanaf 1 april tot 30 september ook open op Dinsdag van 9:00 tot 17:00
ma: | Gesloten | Gesloten |
di: | 9:00 | 17:00 |
wo: | 9:00 | 17:00 |
do: | 9:00 | 17:00 |
vr: | 9:00 | 18:00 |
za: | 9:00 | 18:00 |
zo: | 10:00 | 18:00 |
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer