Sinds 1976 | Slagerij Deschildre

In 1976 richtte Willy, samen met zijn vrouw Rita, Slagerij Deschildre op in de Belle Epoquewijk in het centrum van Oostende.

SLAGERIJ DESCHILDRE

Het prille begin

Bij een ambachtelijke slagerij in Kuurne zet Willy zijn eerste stappen in het métier. Eerlijke vleesproducten maken volgens aloude traditie: het is liefde op het eerste gezicht. Na zijn legerdienst doet Willy verder ervaring op bij andere slagerijen, maar de industriële aanpak daar zint hem niet. Zijn hart ligt elders. Gewapend met de recepten, normen en waarden van zijn eerste patron richt Willy, samen met zijn vrouw Rita, Slagerij Deschildre op. We schrijven 1976, belle epoquewijk, centrum Oostende.

Erkende streekproducten

In 2009 merkt ook VLAM het vakmanschap van Slagerij Deschildre op. De West-Vlaamse boerenhesp, het West-Vlaams hoofdvlees en de West-Vlaamse bloeling van Willy en Rita zijn voortaan erkende streekproducten. Van ver buiten Oostende komen fijnproevers de zelfgemaakte charcuterie en authentieke vleeswaren ontdekken.

Van vader op zoon

Na 40 jaar gaan Willy en Rita met pensioen. Maar niet voordat ze met trots hun kennis en ervaring hebben overgedragen aan zoon Karel en zijn vrouw Greet.

Sinds 1976 | Slagerij Deschildre