Wie zijn we

Sinds 1976
SLAGERIJ DESCHILDRE
Het prille begin
Bij een ambachtelijke slagerij in Kuurne zet Willy zijn eerste stappen in het métier. Eerlijke vleesproducten maken volgens aloude traditie: het is liefde op het eerste gezicht. Na zijn legerdienst doet Willy verder ervaring op bij andere slagerijen, maar de industriële aanpak daar zint hem niet. Zijn hart ligt elders. Gewapend met de recepten, normen en waarden van zijn eerste patron richt Willy, samen met zijn vrouw Rita, Slagerij Deschildre op. We schrijven 1976, belle epoquewijk, centrum Oostende.
Erkende streekproducten
In 2009 merkt ook VLAM het vakmanschap van Slagerij Deschildre op. De West-Vlaamse boerenhesp, het West-Vlaams hoofdvlees en de West-Vlaamse bloeling van Willy en Rita zijn voortaan erkende streekproducten. Van ver buiten Oostende komen fijnproevers de zelfgemaakte charcuterie en authentieke vleeswaren ontdekken.
Van vader op zoon
Na 40 jaar gaan Willy en Rita met pensioen. Maar niet voordat ze met trots hun kennis en ervaring hebben overgedragen aan zoon Karel en zijn vrouw Greet.

DESCHILDRE STREEKPRODUCTEN
Karel Deschildre, zoon van Willy, steekt het vakmanschap van zijn vader in een hedendaags jasje, met behoud van alle waarden. Op de site van de vismijn van Oostende stelt hij zijn 3 door de VLAM erkende streekproducten voor. U bent er getuige van de ambachtelijke productie van zijn West-Vlaamse boerenhesp, West-Vlaams hoofdvlees en West-Vlaamse bloeling. Bij Deschildre Streekproducten proeft u bovendien van een ruim assortiment andere door de VLAM erkende streekproducten. Op deze unieke locatie aan de Belgische kust vindt u de authenticiteit en kwaliteit die het lokale grootwarenhuis u niet kan bieden.

Onze Missie
Kwaliteit en ambacht:
We stellen smaakvolle, eerlijke producten voor, gemaakt in de traditie van onze (bet)overgrootouders.
Totaalconcept:
We tonen hoe onze ambachtelijke producten gemaakt worden en laten u graag proeven. In het winkeltje vindt u ook andere, erkende streekproducten, een aanbod dat in de meeste grootwarenhuizen niet te koop is.
Terroir en kleinschaligheid:
We spelen in op de vraag naar kwalitatieve, lokale producten. Met onze ambachtelijke werkwijze vormen we de tegenpool van industriële massaproductie.
Producent in de kijker:
We laten duidelijk zien waar onze producten vandaan komen en wie ze maakt. Er zijn ook degustatieworkshops waarbij telkens een producent zijn product vooorstelt.
Eerlijke prijs:
We willen kwaliteit bieden voor elke fijnproever die ambachtelijke producten waardeert, ongeacht het budget. Daarom hanteren we correcte prijzen, vergelijkbaar met die van andere ambachtelijke producten.
